Kliknite i Provjerite stanje bodova:

PROVJERA STANJA BODOVA

Newsletter

Upišite se na mailing listu i putem e-maila primajte obavijesti.

Pratite nas na Facebooku

Arhiva

Prijedlozi Pravilnika i Odluke

Poštovani,

Radi ostvarivanja cilja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću  koji proizlazi iz odredaba Zakona o pravu na pristup informacijama, objavljuje se prijedlog Pravilnika o postupku i načinu davanja mišljenja o opravdanosti osnivanja, privatne prakse, grupne prakse, zdravstvene ustanove i trgovačkog društva za obavljanje djelatnosti primaljstva, prijedlog  Pravilnika o načinu isticanja naziva i oglašavanju privatne prakse, grupne prakse, zdravstvene ustanove, trgovačkog društva i druge pravne osobe u privatnom vlasništvu koja obavlja djelatnost primaljstva i prijedlog Odluke o visini troškova postupka davanja mišljenja o opravdanosti osnivanja privatne prakse, grupne prakse, zdravstvene ustanove i trgovačkog društva za obavljanje djelatnosti primaljstva.

 Sukladno članku 11. stavak 2. Zakona o pravu na pristup informacijama u nastavku dajemo obrazloženje gore navedenih Prijedloga.

Donošenjem Pravilnika o postupku i načinu davanja mišljenja o opravdanosti osnivanja, privatne prakse, grupne prakse, zdravstvene ustanove i trgovačkog društva za obavljanje djelatnosti primaljstva otvara se mogućnost prvostupnicama primaljstva osnivanje Privatne prakse koja je propisana člankom 24. Zakona o primaljstvu. Odredbe Zakona o primaljstvu usklađene su sa Direktivom 2005/36/EZ.

Osim gore navedenog prijedloga Pravilnika, otvaramo savjetovanje i o prijedlogu Pravilnika o načinu isticanja naziva i oglašavanju privatne prakse, grupne prakse, zdravstvene ustanove, trgovačkog društva i druge pravne osobe u privatnom vlasništvu koja

obavlja djelatnost primaljstva i prijedlogu Odluke o visini troškova postupka davanja mišljenja o opravdanosti osnivanja privatne prakse, grupne prakse, zdravstvene ustanove i trgovačkog društva za obavljanje djelatnosti primaljstva.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji žele dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predložene tekstove Pravilnika i Odluke da to učine do 18. siječnja 2017. godine  na e-mail adresu: komora@komora-primalja.hr  s naznakom na koji se Pravilnik ili Odluku odnosi Vaša primjedba, komentar ili prijedlog.